Kemi

Hjælp til kemi

06. maj 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej , nogle som kan hjælpe 

Lav en reaktionsskema når ammoniumnitrat omdannes til dinitrogen, vand og noget mere. 

Lav også en reaktionskemaet når et molekyle glycerol (1,2,3 - propantriol) reagerer med tre molekyler salpetersyre i en triple kondensationsreaktion. Hermed er reaktionsproduktet glyceroltrinitrat "nitroglycerin" 

Opskriv lige også en molekylformlen for nitroglycerin. Prøv at opskrive et reaktionsskema for eksplosionen af nitroglycerin. Der dannes kun gasser. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af janhaa

1:

2NH4NO3 => 2N2 + O2 + 4H2O

2:

C3H8O3 + 3HNO3 => C3H5(NO3)3 + 3H2O, \Delta H<0

3:

4C3H5(NO3)3 => 12CO2(g) + 6N2(g) + 10H2O(g) + O2(g)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2020 af mathon

                \begin{array}{lllll}1)&2\,NH_4NO_3\; \longrightarrow \; N_2\; +\; 4\,H_2O\; +\; 3\, O_2 \\\\\\2)&CH_2OH-CHOH-CH_2OH\; +\; 3\,HNO_3\; \longrightarrow \; CH_2NO_3-CHNO_3-CH_2NO_3\; +\; 3\,H_2O\\\\\\3)&\underset{\textup{4 mol}}{\underbrace{ 4\,C_3H_5\left ( NO_3 \right )_3}}\; \longrightarrow \;\underset{\textup{29 mol}}{ \underbrace{12\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\; +\; 10\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\; +\; 6\,N_2\,_{\textit{(g)}}\; +\; O_2\,_{\textit{(g)}}}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2020 af mathon

Eksempel:
                    100 g nitroglycerin ved 1400°C og 1 atm.

                    Molarmassen af nitroglycerin er 227 g

                    n(glycerin) = (100 g) / (227 g/mol) = 0.44 mol

                    \small \begin{array}{llll}&V = \frac{(0.44\; mol)\cdot \left ( 0.082057\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 1673\; K \right )}{1\; atm}=438\; L \end{array}


Svar #4
06. maj 2020 af maria2016

Mange tak 


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.