Matematik

Sandsynligheden

08. maj 2020 af MEKAZINTSHEME - Niveau: C-niveau
Hej Derude
Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg skal løse opgaven?

1, Et elevråd på et gymnasium har 8 medlemmer. Til skolens fællesudvalg skal elevrådet vælge 4 af sine medlemmer.
a) Bestem antallet af mulige valg til fællesudvalget.
Elevrådet består af 5 piger og 3 drenge. Det oplyses yderligere, at fællesudvalget skal bestå af 2 piger og 2 drenge.
b) Bestem antallet af mulige valg til fællesudvalget under disse forudsætninger.

Tak for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2020 af AMelev

Ret lige din uddannelse (STX, HF, HHX eller ...?), så den passer med niveau. Når det er gjort, kan vi henv5ise til en evt. formelsamling.

1. 4 vælges ud af 8. K(8,4) muligheder

2. 2 piger ud af 5 og 2 drenge ud af 3. Både-og  ~ gange".
Antal mulige valg = ... · ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2020 af PeterValberg

Formlen, du skal have gang i, er:

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

der beregner antallet af måder, hvorpå du kan udtage
r elementer af n mulige, når rækkefølgen er underordnet (ab = ba)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2020 af PeterValberg

a)
 K(8,4)
b)
 K(5,2)\cdot K(3,2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. maj 2020 af MEKAZINTSHEME

Okay og tak for hjælp

Skriv et svar til: Sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.