Matematik

Beregnings af parablens ligning ud fra punktplot

08. maj 2020 af thebreakers19 - Niveau: B-niveau

Hej Studienet. Jeg har brug for et fingerpeg til at udregne b) og c) - er der en formel til 2. gradsligninger, hvor man ud fra punk plot kan beregne parablens ligning? 

mvh 

Vedhæftet fil: Udklip-e.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2020 af AMelev

                       
Du skal lave 2.gradspolynomisk regression på data. Hvordan afhænger af dit CAS-værktøj.

I Nspire hedder den quadReg, men hvad det hedder i de andre, ved jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2020 af ringstedLC

c) For hvilket x er banen 3 m. over jorden.


Svar #3
08. maj 2020 af thebreakers19

Hej ringsted - ja, det er klart! Så langt er jeg med! 


Svar #4
08. maj 2020 af thebreakers19

#1

                       
Du skal lave 2.gradspolynomisk regression på data. Hvordan afhænger af dit CAS-værktøj.

I Nspire hedder den quadReg, men hvad det hedder i de andre, ved jeg ikke.

Tusind tak! rigtig brugbart!


Svar #5
08. maj 2020 af thebreakers19

#1

                       
Du skal lave 2.gradspolynomisk regression på data. Hvordan afhænger af dit CAS-værktøj.

I Nspire hedder den quadReg, men hvad det hedder i de andre, ved jeg ikke.

Ud fra ovenstående, har jeg udledt følgende ligning: y=-0.02977x^(2)+1.1825x+6.60

Og når den er 3 meter over jorden, vil det sige at f(x)=3 

- Når jeg solver(3=-0.02977x^(2)+1.1825x+6.60,x) 

får jeg: x=−2.84117 or x=42.5624 - da det er afstand, ved jeg, at det ikke er det første x, men det andet x=42.5624 - passer slet ikke med datasæt.. Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2020 af AMelev

Læg lige datasættet op.


Svar #7
08. maj 2020 af thebreakers19

#6

Læg lige datasættet op.

Jeg har løst det, det er på trods af min egen logik. x=42...(...)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2020 af AMelev

Var det bare, fordi datasættet ikke gik så langt?

NB! Du kan definere regressionsfunktionen f(x):=stat.regeqn(x), så du har den med alle decimaler, og så tegne grafen i samme vindue som punktplottet.
Så afsætter du "Punkt på" grafen, og ændrer 2. koordinaten til 3, så har du et tjek.


Svar #9
08. maj 2020 af thebreakers19

Jo- altså som vist i opgaven, findes der tre datasæt, hvilket er nok til at bestemme ligningen for 2.grafspolyn. - d var par fordi jeg syntes det var lige lovligt mange meter x var når f(x)=3... men d giver fint mening - for når f(x) er 6 er x=0

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2020 af ringstedLC

#9: Ja, men du har fået hele datasættet for at bruge det.


Svar #11
08. maj 2020 af thebreakers19

Ja, men det er lidt ligegyldigt - man skal blot bruge 3 punkter, ligesom for en lineær skal man kun bruge to punkter..  - datasættet er kun givet for at vise at man kan lave punkplot, som du har hjulpet mig med i CAS..  - men tak for svar, jeg har det, jeg skal bruge. :)


Skriv et svar til: Beregnings af parablens ligning ud fra punktplot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.