Matematik

grafen

12. maj 2020 af idk9 - Niveau: B-niveau

hvordan laver det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2020 af jamenhalløjsa

Fordoblingskonstanten angiver, at når du lægger 7 til x så fordobles y.

Så når du har puntket (4, 300) og lægger 7 til x, således 4 + 7 = 11, så fordobles y således 300 * 2 = 600. PÅ den måde har du to punker:

(4,300) og (11, 600)

Du ved at funktionen er eksponentielt voksende, så funktionen er på formen f(x) = b * a^x

Du kan ud fra de to punkter bestemme a og b, og derved har du bestemt forskriften for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af jamenhalløjsa

Du kan læse her:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel

hvordan du kan bestemme a og b :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2020 af PeterValberg

Modellen for en eksponentiel funktion er:

y=f(x)=b\cdot a^x

Fordoblingskonstanten (så ved du allerede, at det er en voksende funktion
og dermed, at fremskrivningsfaktoren a > 1)....fordoblingskonstanten bestemmes som:

T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}

du ved, at fordobl.konstanten T2 = 7
benyt dette til at bestemme værdien for fremskrivningsfaktoren a

Indsæt herefter det kendte punkts koordinater og den fundne værdi for a
i modellen og bestem værdien for b .... voila, et styk forskrift kan nu opstilles :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll}& y=b \cdot 2^{\frac{t}{T_2}}\\\\& 300=b\cdot 2^{\frac{4}{7}}\\\\& b=\frac{300}{2^{\frac{4}{7}}}=201.885\\ \textup{dvs.}\\& y=201.885\cdot \left (2^{\frac{1}{7}} \right )^t\\\\& y=201.885\cdot1.10409^t \end{array}


Skriv et svar til: grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.