Kemi

Beregne det molare rumfang

13. maj 2020 af Simonhunden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave med at beregne det molare rumfang udfra idealgasligningen?

Jeg skal udregne det molare rumfang ved 400 K og 8 bar. 

Jeg tænker at man kan bruge formlen V_m=R*T/p

Men jeg er meget i tvivl, er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2020 af janhaa

8 bar = 7,9 atm

V_m=RT/p=(0,0821*400)/7,89 = 4,16 (L/mol)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2020 af mathon

eller
              \small V_m=\frac{(1\;mol)\cdot\left ( 0.083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 400\;K \right )}{8\;bar} = 0.004157\;\tfrac{m^3}{mol}=4.157\; \tfrac{L}{mol}       


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. maj 2020 af mathon

korrektion:
                                    \small \small V_m=\frac{(1\;mol)\cdot\left ( 0.083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 400\;K \right )}{8\;bar} =4.157\; \tfrac{L}{mol}


Svar #4
13. maj 2020 af Simonhunden (Slettet)

Mange tusinde tak begge to :) det hjalp virkelig meget


Skriv et svar til: Beregne det molare rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.