Matematik

Hvilke tal tænkte jeg på?

15. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Hvordan løser man denne opg?

Jeg tænker på et tal. Tallet
ganger jeg med 3, og bagefter
dividerer jeg med 4.
Nu tager jeg fjerdedel af tallet,
og ganger det tal jeg får med
sig selv.
Så får jeg tallet 36.
Hvilket tal tænkte jeg på?

- Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2020 af PeterValberg

Hvis du tænker på tallet x så vil du få følgende:

\text{resultat}=\left(\frac{3\cdot x}{4\cdot 4} \right )^2=\left(\frac{3\cdot x}{16} \right )^2=\frac{9x^2}{256}{}

du skal så bare løse ligningen:

36=\frac{9x^2}{256}{}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2020 af AMelev

NB! Lidt lettere at stoppe ved (\frac{3x}{16})^2=36, så \frac{3x}{16}=\pm 6 og så løse dem.


Skriv et svar til: Hvilke tal tænkte jeg på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.