Matematik

Bestem en ligning til tangenten

15. maj 2020 af Trala123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

Jeg har løst en opgave, men føler lidt at den er helt forkert. Derfor kunne det være rart med en der har styr på differentialregnings kommentar.

Opg.
Figuren viser grafen for en differentiabel funktion f samt tangenten til grafen i punktet P(1,4)
Det oplyses at f'(1) = 0.5

a) Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(1,4) 

Vha. formel 98 har jeg fundet at 
a = f'(x0)
a = 0.5 
og
b = y0 - a * x0
b = 4-0.5*1 = 3,5

Dvs. ligningen bliver f(x) = 0.5 * x + 3,5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af oppenede

Dvs. ligningen bliver f(x) = 0.5 * x + 3,5?

Prøv at indsætte x=1 i f(x) og se om du får funktionsværdien for tangenten.
Prøv det samme med x=2.

Hvis to x-værdier giver det rigtige passer formen, da en linje er entydigt fastlagt af 2 punkter.

Du har dog skrevet "ligningen bliver" efterfulgt af en forskrift i stedet en ligning som y = 0.5 * x + 3,5


Svar #2
15. maj 2020 af Trala123 (Slettet)

Kan desværre ikke aflæse andet end ét punkt på grafen og derfor ikke kontrollere på den måde. Men x = 1 giver det ønskede resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2020 af oppenede

Du har skrevet at tangenten er afbildet.


Svar #4
15. maj 2020 af Trala123 (Slettet)

https://pasteboard.co/J8v8rTo.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2020 af AMelev

Det er smartere at vedhæfte billedet - og allerhelst at tage et skærmklip af hele opgaven og lægge det med op - så undgår du risiko for fejl og mangler samt tidsspilde ved afskrivning.
                                                                            

Hvorfor føler du, den er forkert. Ligningen er OK, men det er måske ikke den hurtigste vej, du har valgt.
Du kender x0 = 1, f '(x0) = f '(1) = 0.5 og y0 = 4
Så er det bare at sætte ind i tangentlignigen FS Formelsamling HFB side 20 (88).
 

#0 Vha. formel 98 har jeg fundet at a = f'(x0)

Hvilken formelsamling henviser du til? Det passer ingen steder med den officielle, som må benyttes til eksamen.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
15. maj 2020 af Trala123 (Slettet)

Hf B-niveau juni 2018 - (88) er halveringskonstanten

Tak for jeres svar!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2020 af AMelev

#6 Der er kommet en ny revideret udgave i 2019.
Det er den, jeg har henvist til.


Skriv et svar til: Bestem en ligning til tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.