Matematik

Hvad gør jeg forkert?

17. maj 2020 af MajaXm - Niveau: A-niveau

Hej, som forberedelse til matematik eksamen i 3.g, er jeg igang med at lave en masse eksamensæt. 

Jeg har dog en opgave som jeg ikke kan få til at gå op. 

Man skal finde en vinkel som man ved er stump - men jeg får det til en spis vinkel. 

Jeg har vedshæftet min besvarelse og opgave. Hvad gør jeg forkert? 


Svar #1
17. maj 2020 af MajaXm

Her er min besvarelse: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2020 af mathon

Din CAS-beregner giver dig den spidse vinkel C (som ikke er beregnet forkert).

Du véd - men har i farten glemt -  at
der gælder:
                            \small \sin(180\degree-v_{\textup{spids}})=\sin(v_{\textup{spids}})

Da du forlods véd, at C er stump, må 180\degree-v_{\textup{spids}} være løsningen.

......

    trekantstilfældet har to løsninger (sinusfælden).


Svar #4
17. maj 2020 af MajaXm

#3

Din CAS-beregner giver dig den spidse vinkel C (som ikke er beregnet forkert).

Du véd - men har i farten glemt -  at
der gælder:
                            \small \sin(180\degree-v_{\textup{spids}})=\sin(v_{\textup{spids}})

Da du forlods véd, at C er stump, må 180\degree-v_{\textup{spids}} være løsningen.

......

    trekantstilfældet har to løsninger (sinusfælden).

Jaer okay, tusinde tak:) 


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.