Matematik

Sandsynlighed

18. maj 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj!

Jeg har denne opgave om sandsynlighed, som jeg er i tvivl om. Håber der er nogen som vil hjælpe :-)

Om en mønt gælder, at sandsynligheden for at få plat er p. Bestem p, når det gælder, at sandsynligheden for at få 3 plat i 4 kast er den samme som for at få 4 plat i 5 kast med mønten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af Capion1

Løs
K4,3p3(1 - p)1 = K5,4p4(1 - p)1


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2020 af AMelev

X ~ b(4,p) og Y ~ b(5,p), hvor X og Y angiver antal plat.

Løs ligningen P(X = 3) = P(Y = 4). FS side 41 (252)


Svar #3
18. maj 2020 af studineM

Er 0,8 rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2020 af AMelev

Ja, hvis du ikke accepterer 0 og 1. Der kunne jo i princippet være lutter plat eller lutter krone på mønten.


Svar #5
18. maj 2020 af studineM

Okay. Så man kan sige at der findes 2 slags løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2020 af Capion1

p = 0,8
Mønten er ikke-ærlig.


Svar #7
18. maj 2020 af studineM

Super! Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2020 af Capion1

# 4 har givetvis en pointe.
Udsagnet  # 1 er jo (også) sandt for p = 0 eller p = 1, når ligningen står ureduceret.
Reducerer vi ved division med  p3(1 - p)1  på begge sider, må vi samtidig tage det forbehold,
at p ≠ 0 og p ≠ 1.
At p skulle være 0 eller 1 er vel trivielle tilfælde og må bortkastes, hvis vi skal udelukke den
sidste sætning # 4.
 


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.