Matematik

Eksponentionel funktion

19. maj 2020 af Majahart (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg er simpelthen sådan i tvivl hvordan jeg skal løse denne opgave

"Angiv løsningerne til ligningerne f(x)=6 og g(x)=6"

Tak for hjælpen på forhånd :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af Mathias7878

Hvad er forskrifterne for f(x) og g(x)?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2020 af trætstuderende

har du muligvis også fået givet en f(x) og g(x) funktion..? 


Svar #3
19. maj 2020 af Majahart (Slettet)

Jeg har funktion f(x)=1*2^x og g(x)=4*0,5^x 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2020 af Mathias7878

Benyt regnereglerne, når du skal isolere x: 

\small \ln(a \cdot b) = \ln(a) + \ln(b)

og 

\small \ln(a^x) = x \cdot \ln(a)

- - -

 

 


Svar #5
19. maj 2020 af Majahart (Slettet)

Det tror jeg ikke lige at jeg forstår


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2020 af Mathias7878

Jeg kan prøve at vise dig den første ligning. Fremgangsmåden er den samme for den anden ligning

\small \begin{align*} 1 \cdot 2^x & = 6 \\ \ln(1 \cdot 2^x) & = \ln(6) \\ \ln(1) + x \cdot \ln(2) & = \ln(6) \\ x & = \frac{\ln(6)}{\ln(2)}\end{align*}

hvor jeg har anvendt regneregler skrevet i #4 og at ln(1) = 0.

- - -

 

 


Svar #7
19. maj 2020 af Majahart (Slettet)

Nååårh det giver mening. Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2020 af Mathias7878

Det var så lidt :) 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Eksponentionel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.