Matematik

Hjælp til matematik differentialligninger?

19. maj 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Hej igen jeg har en anden opgave som volder mig en masse problemer

Her er et billede af opgaven 

please hjælp mig

på forhånd tak igen 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. maj 2020 af Mathias7878

En tangent er en lineær funktion på formen

\small y = ax+b

Differentialkvotienten angiver tangentens hældning i et givet punkt. Dvs. du ved allerede, at

\small a = \frac{dy}{dx} = \frac{x \cdot y+2}{x}

igennem punktet P(5,2). Når du så har bestemt a kan du blot udregne

\small b = y-ax

for at bestemme b. Så er du færdig med opgaven, når du selvfølgelig har indsat a og b i formlen for tangenten. 

- - -

 

 


Svar #2
19. maj 2020 af flottelise

dvs. a =6 og b= -28 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2020 af Mathias7878

Ja. 

- - -

 

 


Svar #4
19. maj 2020 af flottelise

ok 


Svar #5
19. maj 2020 af flottelise

så dvs at svarene er 6 og -28

y=6-28


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. maj 2020 af Mathias7878

Ja du skal lige huske x. Dvs.

\small y = 6x-28

- - -

 

 


Svar #7
19. maj 2020 af flottelise

Ok tusind tak for hjælpen min ven


Skriv et svar til: Hjælp til matematik differentialligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.