Matematik

Længde af 2 tangerende linjer

21. maj 2020 af ForviretStudent - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave som har vollet mig nogle problemer. Jeg har spurgt både familie og venner men ingen af dem ser ud til at vide det. Jeg har vedhæftet en PDF fil og det drejer sig om opgave 1 b. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: #4_f.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2020 af ringstedLC

b) Med overbygningen symmetrisk omkring y-aksen og broen som x-akse:

- Indsæt x = 6 i broens ligning og bestem røringspunktet.

- Bestem en vektor fra dette til broens centrum. Den er normalvektor for rampen/tangenten.

- Bestem rampens ligning udfra røringspunktet og normalvektoren.

- Indsæt x = 0 i tangentens ligning og bestem rampens ene endepunkt.

- Indsæt y = 0 i tangentens ligning og bestem rampens andet endepunkt.

- bestem afstanden imellem endepunkterne.

Og i dine fremtidige tråde tager du selv et billede af din opgave og vedhæfter det, - tak!


Svar #2
21. maj 2020 af ForviretStudent

Mange tak


Skriv et svar til: Længde af 2 tangerende linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.