Matematik

Stykkevis lineær funktion

22. maj 2020 af niddie - Niveau: B-niveau

Jeg mangler lidt hjælp til forklaring af b), behøver ikke være svaret dertil, men bare hjælp til udførelsen! Jeg har vedhæftet opgaven herunder! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2020 af mathon

Beregning af svensk indkomst efter skat:

      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textup{Indt\ae gt \textbf{f\o r} skat} \\\\35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\end{array}\\\\\\\\ \begin{array}{lllll} \textbf{opsummeret }\\ \textup{Indt\ae gt \textbf{efter} skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \ \end{array}


Skriv et svar til: Stykkevis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.