Matematik

Bestem ligninger for de cirkler.....

25. maj 2020 af Jf902 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

Bestem ligninger for de cirkler der har centrum i C(7.1) og som netop rører cirklen med ligningen x^(2) + y^(2)-6x + 4y -3 = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textup{...som netop r\o rer cirklen}&(x-3)^2+(y+2)^2=4^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textup{er cirklerne:}&(x-7)^2+(y-1)^2=1^2\textup{ og }(c-7)^2+(y-1)^2=9^2 \end{array}


Svar #3
25. maj 2020 af Jf902 (Slettet)

Hvordan kommer ud frem til, at radius er 1^2 og 9^2? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2020 af Soeffi

#0. Se evt. nedenstående tegning, som er lavet i Geogebra:


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llll} \textup{For den mindste}\\ \textup{cirkel med centrum}\\ \textup{i (7,1) g\ae lder, at}\\ \textup{centerlinjen }c\textup{ skal}\\ \textup{v\ae re radiernes sum}\\ \textup{for kun at have }\mathrm{\acute{e}}\textup{t}\\ \textup{f\ae llespunkt:}&c=4+r=\sqrt{(7-3)^2+(1-(-2))^2}=5\\\\ &r=5-4=1\\\\\\\\ \textup{For den st\o rste}\\ \textup{cirkel med centrum}\\ \textup{i (7,1) g\ae lder at}\\ \textup{radius }R_2\textup{ skal}\\ \textup{v\ae re summen af}\\ \textup{r+2R}\textup{ for kun at }\\ \textup{have }\mathrm{\acute{e}}\textup{t f\ae llespunkt:}\\ &R_2=1+2\cdot 4=9 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem ligninger for de cirkler.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.