Matematik

Formel til beregne vinkel

25. maj 2020 af Skuls - Niveau: A-niveau

Hvilken formel kan jeg bruge til 4)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2020 af peter lind

CB·CD = |CB||CD|cos(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2020 af PeterValberg

Vedr.vinklen mellem to vektorer,
så se eventuelt video nr. 11
på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll}& \cos(C)=\frac{-\widehat{\overrightarrow{v}}\cdot \left ( \widehat{\overrightarrow{v}}-2\cdot \overrightarrow{v} \right )}{\left |\overrightarrow{v} \right |\cdot \left |\widehat{\overrightarrow{v}}-2\cdot \overrightarrow{v} \right |}\\\\& \cos(C)=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\ -3 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -3-2\cdot 3\\3-2\cdot 3 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{2\cdot 3^2}\cdot \sqrt{(-9)^2+(-3)^2}}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\ -3 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \big(\begin{smallmatrix} -9\\-3\end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{18}\cdot \sqrt{90}}=\frac{-27+9}{\sqrt{18}\cdot \sqrt{18}\cdot \sqrt{5}}=\frac{-18}{18\sqrt{5}}=-\frac{1}{\sqrt{5}}\\\\& C=\cos^{-1}\left ( -\frac{1}{\sqrt{5}} \right )=116.6\degree \end{array}


Svar #5
26. maj 2020 af Skuls

Mange tak for hjælpen allesammen :)


Skriv et svar til: Formel til beregne vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.