Matematik

ligning (funktion)

26. maj 2020 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er det her rigtig forstået / løst 

jeg har en funktion som er givet ved f(x)=-3x^2+12x-9

løs ligningen f(x)=0 

starter med at differentiere så får jeg -9+12x-9=0

eller hvordan skal jeg løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll}& -3x^2+12x-9=f(x)=0\\\\& -3x^2+12x-9=0&\textup{divideres med -3}\\\\& x^2-4x+3=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #2
26. maj 2020 af sisseb93 (Slettet)

okay så jeg skal ikke differentier så jeg får -3x^2 =-9


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2020 af mathon

Du skal løse andengradsligningen:

                                                             \small x^2-4x+3=0


Svar #4
26. maj 2020 af sisseb93 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: ligning (funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.