Matematik

Hvad kalder man dette tal?

27. maj 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt et hurtigt spørgsmål.

Hvis man har en funktion: f(x)=6x^4

Hvad kalder man så tallet 6? 

Jeg ved at x er grundtallet, og 4 er eksponenten.

Håber i forstår hvad jeg mener :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2020 af janhaa

konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2020 af Mathias7878

Koefficienten 

- - -

 

 


Svar #3
27. maj 2020 af Repeno

2 forskellige svar? :O


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2020 af Goten (Slettet)

#3

Tallet kaldes koefficienten, som er en konstant. x er jo en variabel, fordi den kan være mere end ét tal.


Svar #5
27. maj 2020 af Repeno

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2020 af Capion1

For det generelle n'te grads polynomium
   p (x) = anxn + an - 1xn - 1 + ... + a1x + a0
kalder man {a1 , a2 , ... , an}  koefficienter til potenserne   x , x2 , ... , xn    og a0 kaldes konstantleddet.
I eksemplet er  a4 = 6  og alle øvrige a er 0.
Man kan mene, at a0 også er koefficient, og at x0 også er en potens, idet  a0x0 = a0·1
Det vil man nok ikke sige, men man kan heller ikke sige, det er forkert. Meget bygger på vedtagelse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2020 af StoreNord

En potensfunktion skrives på formlen y= b⋅xa,
så 6-tallet kunne også kaldes b.

Men det er godt nok ikke nogen begyndelses-værdi?


Skriv et svar til: Hvad kalder man dette tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.