Fysik

Betydning og enheder

01. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg søger hjælp til vedhæftede og vil gerne vide hvad bogstaverne hedder og betyder. Inkl enhederne.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll}P&&\textup{er effekten m\aa lt i }W\\\\ \eta &\left [ eta \right ]&\textup{er virkningsgraden (uben\ae vnt)}\\\\ \rho &\left [ rho \right ]&\textup{er densiteten m\aa lt i }\frac{kg}{m^3}\\\\ A&&\textup{er arealet m\aa lt i }m^2\\\\ v&&\textup{er hastigheden m\aa lt i }\frac{m}{s} \end{array}


Svar #3
01. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

P = P(v)

Hvad med de her?

Hvad betyder de? Hvad er den uafhængige og afhængige variabel inkl. enhederne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}& P(v)=(\eta \dot \frac{1}{2} \cdot \rho \cdot A) \cdot v^3 \\\\ v\textup{ er den uafh\ae ngigt variable og }P\textup{ er den afh\ae ngigt variable.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}& P(v)=\underset{\textbf{{\color{Red} konstant}}}{\underbrace{\left (\eta\cdot \frac{1}{2}\cdot \rho\cdot A \right )}}\cdot v^3\\\\& P(v)=k\cdot v^3\quad \textup{P er en funktion af v}\\\\ \textup{dvs}&\textup{v er den uafh\ae ngigt variable og P er den afh\ae ngigt variable.}\\\\\\ \textup{Enheder:}&\eta\cdot \frac{1}{2}\cdot\left [ \rho \right ]\cdot\left [ A \right ]=\frac{kg}{m^3}\cdot m^2=\frac{kg}{m}\\\\& \left [\eta\cdot \frac{1}{2}\cdot\left [ \rho \right ]\cdot\left [ A \right ] \right ]\cdot \left [ v^3 \right ]=\frac{kg}{m}\cdot \frac{m^3}{s^3}=\frac{kg\cdot m^2}{s^2}/s=J/s=W \end{array}


Svar #6
02. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Det som du har hjulpet mig med nu kan (vedhæftede) så udregnes vha det?

Eller mangles der tal til at kunne udregne det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juni 2020 af mathon

Er det effektformlen for en vindmølle?

Man skal under alle omstændigheder kende \small \eta\textup,\;\rho\textup{ og A.}


Svar #8
02. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2020 af mathon

Hvilket vingeareal?

Hvilken virkningsgrad?


Svar #10
02. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Det er alle disse tal vi har fået at arbejde med


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. juni 2020 af mathon

Radius er r = 0.18 m
dvs
             \small A=\pi\cdot\left ( 0.18\;m \right )^2=0.101788\;m^2


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. juni 2020 af mathon

De teoretisk, maksimale værdier (uden hensyntagen til virningsgraden)

          \small \begin{array}{lllll}& P=\left ( \frac{1}{2}\cdot \rho\cdot A\right )\cdot v^3=\frac{1}{2}\cdot \left ( 1.293\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 0.101788\;m^2 \right )\cdot v^3=\left (0.065806\;\frac{kg}{m} \right )\cdot v^3\\\\ a)&P(2.5\;\frac{m}{s})=\left (0.065806\;\frac{kg}{m} \right )\cdot \left ( 2.5\;\frac{m}{s} \right )^3=1.0282\;W\\\\ b)&P(6.0\;\frac{m}{s})=\left (0.065806\;\frac{kg}{m} \right )\cdot \left ( 6.0\;\frac{m}{s} \right )^3=14.214\;W\\\\\\ c)&v=\left (\frac{P}{0.065806\;\frac{kg}{m} } \right )^{\frac{1}{3}}=\left (\frac{0.050\;\frac{kg\cdot m^2}{s^3}}{0.065806\;\frac{kg}{m} } \right )^{\frac{1}{3}}=0.913\;\frac{m}{s}\\\\ d)&v=\left ( \frac{0.5\;\frac{kg\cdot m^2}{s^3}}{0.065806\;\frac{kg}{m}} \right )^{\frac{1}{3}}=1.966\;\frac{m}{s} \end{array}


Svar #14
02. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

de der 0,065806, hvordan blev de udregnet? 

bare så jeg har en bedre forståelse


Svar #15
02. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Hvilke tal havde du brugt fra arket. For jeg forstår ikke helt sammenhængen?


Svar #16
02. juni 2020 af TheMathNerd (Slettet)

lige meget jeg var blind ://


Skriv et svar til: Betydning og enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.