Matematik

Ligningen for tangenten?????

02. juni 2020 af Jesperorrega (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave!!! for forstår sgu ikke hvordan ligningen skal opstilles. 

hvad jeg forstod af adskellige Youtube videoer skal ligningen væres sårn her: f(x) 4*1+2 ??? kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af BoHTX (Slettet)

Du skal bruge formlen y=f '(x0)·(x-x0)+f(x0). I dit tilfælde er x0 = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llll}& f(x)=4\cdot \ln(x)+2\\\\& f(1)=4\cdot \ln(1)+2=4\cdot 0+2=2\\\\& f{\,}'(x)=4\cdot \frac{1}{x}=\frac{4}{x}\\\\& f{\,}'(1)=\frac{4}{1}=4\\\\\\ \textup{tangentligning:}&y= f{\,}'(1)\cdot (x-1)+f(1) \end{array}


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.