Fysik

Er de her opgaver rigtige?

03. juni 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: 10. klasse

1. Protactinium-229 henfalder ved elektronindfangning. Opskriv henfaldsskemaet: 

A = 229. 
Z = 90. 
N = 138.

2. Thorium-234 er betaminus radioaktiv. Opskriv henfaldsskemaet.

A = 234. 
Z = 91.
N = 144. 

3. Lys med bølgelængden 445 nm sendes igennem et gitter med 200 linjer pr. mm. Hvad er afbøjningsvinklen for 1. orden?

Mit svar: https://imgur.com/a/Yq9Rob0

4. Hvad er gitterkonstanten for et optisk gitter med 200 linjer pr. mm?

Mit svar: https://imgur.com/a/fseGSvu


Skriv et svar til: Er de her opgaver rigtige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.