Matematik

Afstand mellem punkt og linje

09. juni 2020 af umar1010 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej allesammen.

Har denne opgave B og C jeg skal lave som i kan se i bilaget. Har prøvet alt og kan ikke komme til det rigtig svar. Håber i kan hjælpe mig

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2020 af janhaa

b)

R=(x, x2 +3) og l: 3x+4y-4

d(x)=\frac{|3*x+4*(x^2+3)-4|}{\sqrt{3^2+4^2}}=\frac{4x^2+3x+8}{5}

c)

d'(x)=0\\ x=-3/8\\ \\d(-3/8)=19/40


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du har en linie med ligningen ax+by+c=0.

Punktet P = (p1,p2) har afstanden

s=\frac{ap_{1}+bp_{2}+c}{\sqrt{a^{2}+b^{2}}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. juni 2020 af umar1010 (Slettet)

Det skal helst være i maple

Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.