Matematik

procent og renter

09. juni 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

jeg forstår slet ikke de her 2 opgaver. En der kan hjælpe :) 

Et maleri blev i 2017 købt for 65000 kr. To kunstvurderingseksperter er uenige om, hvorledes
prisen på dette maleri vil udvikle sig.
Ekspert A mener, at prisen vil stige med ca. 2500 kr. om året de næste 10 år.
Ekspert B mener, at prisen vil stige med ca. 3,5 % om året de næste 10 år.
2c) Opstil en model for prisudviklingen af maleriet for begge
eksperter.


2d) Hvilket år vil maleriet koste det samme, uanset om det
er ekspert A eller B, der får ret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2020 af peter lind

2c)

A: pA=2500 + n*2500

B: pB = 2500*(1+0,035)n

2d

løs ligningen pA = pB


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2020 af ringstedLC

2c) Ekspert A's prisudvikling er lineær fordi prisen øges med en fast værdi hvert år.

\begin{align*} A(x) &= a_1x+b \end{align*}

Ekspert B's prisudvikling er eksponentiel fordi prisen øges procentvis hvert år.

\begin{align*} B(x) &= b\cdot {a_2}^x \end{align*}

hvor b = 65000 (prisen i 2017).

2d) Løs

\begin{align*} A(x) &= B(x) \\ x &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2020 af Capion1

2 d
Knap 145 år. -  Kan det passe?
<peter lind> fik skrevet forkert, - det ser jeg så først nu.


Skriv et svar til: procent og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.