Matematik

Opskriv ligning

17. juni 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Kan nogen hjælpe mig med at løse opgaven?
Og hvordan man løser den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 1}\\&a)&x\cdot y=10\Leftrightarrow y=\frac{10}{x}\quad x\neq0\\\\\\& b)&\frac{z}{y}=k=\frac{6}{\frac{1}{2}}=12\\\\&& z=12\cdot y=12\cdot \frac{10}{x}\\\\&& z=\frac{120}{x}\\\\&& x\cdot z=120 \end{array}


Svar #3
17. juni 2020 af javannah5

Kan du godt give en forklaring på hvordan du har lavet b’en

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2020 af mathon

To ligefrem proportionale størrelsers kvotient er en konstant.


Svar #5
17. juni 2020 af javannah5

Hvilke formler skal jeg bruge for at løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2020 af mathon

#5

Basisviden er:
                            \small \begin{array}{lllll} \textup{To omvendt proportionale variable }x\textup{ og }y\textup{'s produkt er konstant.}\\\\ \textup{To ligefrem proportionale variable }x\textup{ og }y\textup{'s kvotient er konstant.} \end{array}


Svar #7
17. juni 2020 af javannah5

Har ikke forstået hvordan løser man opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} a)\\ &y=\frac{10}{x}\quad x\neq0\\\\ b)\\& \frac{z}{y}=\frac{6}{\frac{1}{2}}=12\\\\& z=12\cdot y=12\cdot \frac{10}{x}=\frac{120}{x} \end{array}


Skriv et svar til: Opskriv ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.