Matematik

Magisk kvadrat med súm 21

06. juli 2020 af Geocaching - Niveau: 9. klasse

Jeg har også brug for at lave en magisk kvadrat med udganspunkt      6      ?      ?

                                                                                                              10      ?      ?

                                                                                                                5      ?      ?

Jag kan ikke få noget til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2020 af Mathias7878

Hvad med

6 10 5

10 5 6

5 6 10

Passer det ikke meget godt?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juli 2020 af mathon

Det passer ikke diagonalt   5 + 5 + 5 = 15.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juli 2020 af Mathias7878

Når ja, det kan jeg godt se.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke tale om et magisk kvadrat, da et magisk kvadrat med 3 rækker og 3 søjler pr definition indeholder tallene fra 1 til 9. Derfor kan det ikke indeholde 10.

Se min nærmere redegørelse i din anden tråd.

Se desuden under "Magisk kvadrat" i lex.dk og wikipedia.dk. Der er sikkert også andre kilder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juli 2020 af StoreNord

Lad midtertallet være X.
Udtryk højre kolonne ved X.
Summer højre kolonne.
 6                  21-5-X  =16-X       

10         X      21-10-X=11-X

  5                 21-6-X  =15-X

S=21                           42-3X=21  =>    X=7


Svar #6
06. juli 2020 af Geocaching

Mange tak, det ser ud til at være OK


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juli 2020 af StoreNord

https://www.matematikk.org/artikkel.html?tid=64711


Skriv et svar til: Magisk kvadrat med súm 21

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.