Matematik

Diskriminant - spørgsmål

23. juli 2020 af PCX1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor diskriminaten bliver 36?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juli 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 2\cdot x^2-6\cdot x &= 0 \\ \underset{a}{\underbrace{+2}}\cdot x^2+\underset{b}{\underbrace{(-6)}} \cdot x+\underset{c}{\underbrace{0}} &= 0 \\ d &= b^2-4\cdot a\cdot c \\ &= (-6)^2-4\cdot 2\cdot 0 \\ &= (-6)\cdot (-6)-0 \\ d &= 36 \end{align*}

"-" gange "-" giver plus og når en værdi ganges med 0, bliver produktet 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juli 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll} \textup{men}\\& \begin{array}{llll} 2x^2-6x=0\\\\ 2x\cdot (x-3)=0&&\textup{0-reglen}\\\\ x=\left\{\begin{matrix}0\\3 \end{matrix} \right. \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Diskriminant - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.