Matematik

sandsynlighed

23. juli 2020 af zainab48 - Niveau: B-niveau

Hej 

Nogen kan forklare mig om de opgave?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2020 af Soeffi

Vedhæftet fil:1968461.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juli 2020 af Mathias7878

5.D1.1

a) Benyt, at summen af sandsynlighederne er lig 1. 

b) Benyt, at middelværdien for X er givet ved

E[X] = \sum_{i=1}^4 p_i \cdot x_i

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

opgave 5.D1.2

opgave a :   K ( 7,3 ) = 7! / ( 3! · 4! ) = 35 forskellige måder

opgave b :   P = ( 1 dreng , 2 piger ) = ( K ( 2,1) · K ( 5,3 ) ) /  K (7,3 ) = (10· 2 ) / 35 = .5714 = 57.14 %


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

#3  Rettelse i linje 3 der skal stå K(5,2)  det ændrer ikke på  facit

opgave 5.D1.2

opgave a :   K ( 7,3 ) = 7! / ( 3! · 4! ) = 35 forskellige måder

opgave b :   P = ( 1 dreng , 2 piger ) = ( K ( 2,1) · K ( 5,2) ) /  K (7,3 ) = (10· 2 ) / 35 = .5714 = 57.14 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juli 2020 af ringstedLC

5.D2.2 a) 3 ud af 7:

\begin{align*} K_{7,\,3} &= \frac{7!}{3!\,(7-3)!} =35 \end{align*}

b) 

\begin{align*} P(\text{1\,dreng,\,2\,piger}) &= \frac{\frac{2!}{1!\,(2-1)!}}{35}\cdot \frac{\frac{5!}{2!\,(5-2)!}}{35} \\ &= \frac{2}{35}\cdot \frac{10}{35}\approx 1.63\% \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 5

Vedrørende opgave b i 5.D1.2 så er sandsynligheden  for ( 1 dreng , 2 piger ) = 57.14 %

Jeg kan ikke gennemskue, hvad det er du prøver at udregne , men resultatet ( 1 dreng , 2 piger ) = 1.63 %

er et forkert resultat


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juli 2020 af ringstedLC

#5: Undskyld!

Jeg har beregnet sandsynligheden for at trække en dreng og at trække to piger, altså to træk med et bestemt udfald. Mens #6, - korrekt, beregner sandsynligheden for at trække en dreng og to piger i samme træk.


Svar #8
24. juli 2020 af zainab48

1000 tak for jeres hjælp

Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.