Kemi

Glucose og gæring i kemi

07. august 2020 af UnicornLover - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har set det her spørgsmål før på: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=679977

Men vil gerne spørge igen og få afklaret spørgsmålet igen (vedhæftet).

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2020 af Moderatoren

Hvad er du i tvivl om?


Svar #2
07. august 2020 af UnicornLover

Hele spørgsmålet forfra.

Altså skal der laves beregningsskema?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} \underset{x}{\underset{180.56\;g}{\underset{1\;mol}{C_6H_{12}O_6}}}\; \xrightarrow[]{\textup{g\ae ring}}\; 2\,C_2H_5OH\; +\;\underset{8.21\;g}{\underset{88.018\;g}{\underset{2\;mol}{2\,CO_2}}}\\\\ \textup{forholdsregning:}\\\\ \begin{array}{llllllllll} &&&&&&&&\frac{x}{180.56\;g}=\frac{8.21}{88.018}\\\\ &&&&&&&&x=\frac{8.21}{88.018}\cdot \left ( 180.56\; g \right )=16.84\;g \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. august 2020 af mathon

                             \small \small \begin{array}{llll} \begin{array}{llllllllll}&&&&&&&&p=\frac{16.84\cdot 4}{ 25.0\cdot 4}=\frac{67.36}{100.0}=67.36\% \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Glucose og gæring i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.