Matematik

brøker

10. august 2020 af Gervonta - Niveau: 7. klasse

hvorfor kan det være smart at bruge brøker


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2020 af mathon

Hvordan vil du f.eks. udtrykke størrelsen af et aktuelt pizza-stykke,
når 8 personer skal dele 3 pizzaer i lige store dele - uden at bruge brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2020 af ringstedLC

Eller fx:

\begin{align*} 1:3 &= \left\{\begin{matrix} 0.33 \\ 0.33333 \\ \end{matrix}\right\} \text{ afh\ae ngigt af antal decimaler.} \\ 1:3 &= \frac{1}{3}\text{ ; helt pr\ae cist, enkelt og derfor "smart".} \end{align*}

Da 2:3 er det dobbelte af 1:3, giver decimaltallene følgende unøjagtighed, når der regnes med håndkraft:

\begin{align*} 2:3 &= 2\cdot (1:3) \\ 0.67 &= 2\cdot 0.33\;,\;"0.67" \text{ pga.\,afrundingsreglen.} \\ 0.67 &\neq 0.66\\ \text{Men skrevet med br\o ker}:\\ \frac{2}{3} &= 2\cdot \frac{1}{3} \\ \frac{2}{3} &= \frac{2}{3}\text{ , s\aa\;stemmer det.} \end{align*}


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.