Matematik

Opgave 10 i eksamensæt fra hf mat c maj 2020

10. august 2020 af Audioholic - Niveau: C-niveau

Kan slet ikke komme igang med følgende opgave. Èn der kan hjælpe mig? Link: https://imgur.com/a/XksWG0k


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2020 af mathon

Indekstal er forholdstal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2020 af Mathias7878

a) Anvend, at

\text{indekstal} = \frac{ \text{vaerdi i aktuelt aar} }{ \text{vaerdi i basisaaret}} \cdot 100

hvormed du nemt kan isolere basisåret, der jo er det, du gerne vil finde og bruge at indekstallet er 93,1 og værdi i aktuelt år er 12471

b) Anvend nu formlen for indekstallet, jeg har skrevet. 

- - -

 

 


Svar #3
10. august 2020 af Audioholic

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2020 af mathon

                                   \small \begin{array}{llllll}a)& \textup{Udslip i 2011:}&\frac{12471}{93.1}\cdot 100\\\\\\ b)&\textup{Indekstal i 2017:}&\frac{14015}{12471}\cdot 93.1 \end{array}


Skriv et svar til: Opgave 10 i eksamensæt fra hf mat c maj 2020

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.