Matematik

Ligning

14. august 2020 af Antoncolding - Niveau: A-niveau

4x−7=2x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2020 af peter lind

anbring alt med x på venstre side og alt andet på højre side

træk leddene sammen

divider med koefficienten til x


Svar #2
14. august 2020 af Antoncolding

jeg ved godt at x er 5 men det er mere hvad man skal gøre for at x er 5

hvis det giver mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2020 af Capion1

             4x − 7 = 2x + 3
4x − 7 - 2x + 7 = 2x + 3 - 2x + 7
En ligning forandres ikke ved at lægge samme tal til på begge sider
eller trække samme tal fra på begge sider eller dividere med samme tal på begge sider.
Ved at trække (2x) fra på begge sider får vi fjernet alt med x på højre side og
ved at lægge 7 til på begge sider får vi fjernet alt med ikke-x på venstre side.
Nu skal x til sidst isoleres ved division med 2 på begge sider.
Det er dét, der beskrevet i # 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2020 af StoreNord

Helt præcis skal du i denne opgave:
                  Lægge 7 til på begge sider.
                  Trække 2x fra på begge sider.
                  Dividere med 2 på begge sider.


Svar #5
15. august 2020 af Antoncolding

Ok tak men vil nogen vise mig hvordan man gør hele ligningen ´step by step`??


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2020 af Mathias7878

4x-7=2x+3 \Leftrightarrow 4x-7+7-2x = 2x+3+7-2x \Leftrightarrow 2x=10 \Leftrightarrow \frac{2x}{2} = \frac{10}{2} \Leftrightarrow x = 5

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.