Fysik

Hjælp til Fysik

16. august 2020 af Onana000 - Niveau: A-niveau

Det er stærke kræfter, der holder sammen på atomerne.

Antag, at det er lykkedes os at adskille 1 mol protoner fra 1 mol elektroner (det svarer til 1 g H2). Vi anbringer protonerne på Nordpolen og elektronerne på Sydpolen.

A. Hvor stor er den kraft, der virker mellem de to ladningsmængder?
B. Sammenlign med tyngdekraften på en turistbus med massen 20 t

Hvordan løser man disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

A brug Coulombs lov. Regn først ladningen svarende til 1 mol ud og find afstanden mellem polerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2020 af janhaa

B:

F = mg


Svar #3
16. august 2020 af Onana000

Jeg forstår ikke lige helt opg A


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}A)& \textup{Coulombs lov:}\\& \begin{array}{lllll} \\&F=\frac{1}{4\pi\varepsilon _o}\cdot \frac{Q_1\cdot Q_2}{r^2}\\\\ &F=\left (8.98755\cdot 10^9\;\frac{N \cdot m^2 }{C^2} \right )\cdot \frac{\left (96485.3\;C \right )^2}{\left ( 2\cdot 6357\cdot 10^3\;m \right )^2} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.