Matematik

Matematik Kontextbog side 28 opgave 43

20. august 2020 af Irene11 - Niveau: 9. klasse

Hvor stort er det procentvise fald, hvis prisen sænkes fra..

a. 100 kr. til 85 kr.?

b. 120 kr. til 95 kr.?

c. 1200 kr. til 1175 kr.?

PLEASE!! Jeg har virkelig brug for hjælp fordi det er den eneste opgave jeg mangler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Fald\,(el.\,rabat)} &= \text{F\o rpris}-\text{Nupris} \\ \text{Fald}_\% &= \frac{\text{Fald}\cdot 100}{\text{F\o rpris}}\,%=\;?\% \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2020 af mathon

eller
              \small \small \begin{array}{lllll} 1+r=\frac{x}{x_o} \\\\& \begin{array}{lllll} c.&1+r=\frac{1175}{1200}=0.979\\\\& r=0.979-1=-0.0208=-2.08\% \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik Kontextbog side 28 opgave 43

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.