Fysik

Hvordan finder man ud af hvad er en positiv ion eller en negativ ion ?

24. august 2020 af 1234Danmarkhardebedstepiger - Niveau: 8. klasse

Opgave: Angiv de enkelte grundstoffer i de kemiske fobindelser som er ioniseret - samt det antal hvor ioner optræder i forbinderserlne. 

Eksempel 1.

Kemisk formel:
Na(lille 2)CO(lille 3) - positiv ion = Negativ ion= 

Hvordan finder jeg ud af hvor mange postive ioner Natrium har eller hvor mange negativer ioner CO har? 

Eksempel 2: 

Kemisk formel:
Al(NO(lille 3) )(lille 3) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2020 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Eksempel 1.}\\& Na_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \; 2\,Na^+\,_{\textit{(aq)}}\; +\; C{O_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\ \textup{Eksempel 2.}\\& Al\! \left ( NO_3 \right )_3\,_{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \;Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\& Al^{3+}\; +\; 6\,H_2O\; \longrightarrow \; Al\left ( H_2O \right )_6^{3+} \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan finder man ud af hvad er en positiv ion eller en negativ ion ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.