Matematik

Matematik

25. august 2020 af Nick7 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej håber at der er nogle der kan hjælpe mig, med den opgave...

En flaske opvaskemiddel består af en cylinder og en keglestub.

Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllr} \textup{Volumen:}\\& \textup{cylinder:}&\left ( (18.2-5.5)\;cm \right )\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left (7\;cm \right )^2&=&\\\\& \textup{keglestub:}&\frac{\pi}{12}\cdot \left ( 5.5\;cm \right )\cdot \left ( (7\;cm)^2+ (1.5\;cm)^2+(7\;cm)\cdot (1.5\;cm)\ \right )&=&\\\\& \textup{total:} \end{array}


Svar #3
25. august 2020 af Nick7 (Slettet)

Vil du hjælpe mig igen, har det lidt svært med regning.

Opgave 26 og 28

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 26)\\& \begin{array}{lllll} \textup{keglelys}_1&V_1=\frac{\pi}{12}\cdot h \cdot (d_1)^2=\frac{\pi}{12}\cdot (38\;cm) \cdot (4\;cm)^2&=&\\\\ \textup{keglelys}_2&V_2=\frac{\pi}{12}\cdot (1.50\cdot (38\;cm)) \cdot (d_2)^2=3\cdot V_1\\\\\\& (d_2)^2=\frac{3\cdot V_1}{\frac{\pi}{12}\cdot (57\;cm)}\\\\& d_2=\sqrt{\frac{3\cdot V_1}{\frac{\pi}{12}\cdot (57\;cm)}}\\\\& r_2=\frac{1}{2}\cdot d_2 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 28)\\& \begin{array}{lllll} 100\textup{ bundter fylder:} &100\cdot \left (1.2\;cm \right )\cdot \left (7.1\;cm \right )\cdot \left (13.4\;cm \right )=11\,416.80\;cm^3\\\\ \textup{I h\o jden er der plads til:}&=\left \lfloor \frac{8\;cm}{1.2\;\frac{cm}{bundt}} \right \rfloor=6\textup{ bundter.}\\\\ \textup{Find selv ud af resten.} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.