Matematik

Reduktion med brøker

25. august 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: C-niveau

18x+2/4y - 5x-1/3y

Hvordan regner man dette udtryk, jeg vil gerne have en hel forklaring og mellemregning da det er meget svært at forstå. 

tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} 18x -5x+\frac{2}{4y}-\frac{1}{3y}\\\\ 13x+\frac{6-4}{12y}\\\\ 13x+\frac{\cancel{2}}{\cancel{2}\cdot 6y}\\\\ 13x+\frac{1}{6y} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Saml x'erne for sig og y'erne for sig:

18x + 2/4 y - 5x - 1/3 y =

(18 - 5)x + (2/4 - 1/3)y

Regn så sammen:

13x + (6/12 - 4/12)y =

13x + 2/12 y =

13x + 1/6 y


Svar #3
25. august 2020 af lauhan (Slettet)


Svar #4
25. august 2020 af lauhan (Slettet)

det er dette regnestykke


Svar #5
25. august 2020 af lauhan (Slettet)

dette


Svar #6
25. august 2020 af lauhan (Slettet)

tusind tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2020 af peter lind

2/4y = y/2   1/3y =y/3  men der mangler måske nogen paranteser


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} \frac{18x +2}{4y}-\frac{5x-1}{3y}\\\\ \frac{(18x +2)\cdot 3}{4y\cdot 3}-\frac{(5x-1)\cdot 4}{3y\cdot 4}\\\\ \frac{54x+6-20x+4}{12y}=\frac{34x+10}{12y}=\frac{\cancel{2}\cdot (17x+5)}{\cancel{2}\cdot 6y}=\frac{17x+5}{6y} \end{array}


Skriv et svar til: Reduktion med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.