Matematik

Ligning

27. august 2020 af Antoncolding - Niveau: A-niveau

Hvad giver det her:

y2=12(2-5)+32


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af AMelev

ØH, hvad står der og hvad skal du? 
Læg lige et billede af opgaven op.


Svar #2
27. august 2020 af Antoncolding

En lineær sammenhæng har hældningskoefficienten 12, og grafen går gennem punkterne (2, y2) og (5, 32).

Bestem y2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af AMelev

A-niveau harmonerer ikke med 9. klasse. Opdater lige din uddannelse, så vi kan henvise til en relevante formelsamling.

Men altså a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}, hvor a er hældningskoefficienten, og (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter på linjen.
Indsæt de kendte tal og løs ligningen mht. y2.


Svar #4
27. august 2020 af Antoncolding

men det giver ikke svaret på hvad b er??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2020 af AMelev

b? Opgaven lød iflg. #2 på at bestemme y2.

Hvis du skal bestemme b kan du bare sætte punktet (x1,y1) ind i y = a·x + b og løse mht. b.

Og du har stadig ikke ændret uddannelse/nivesu.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.