Matematik

Ligning og værdi

29. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Jeg forstår slet ikke denne opgave, har siddet med en i rigtig lang tid. Om der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Tusind tak på forhånd. 

Se venligst vedhæftet. :)

Vedhæftet fil: Skærmbillede (13).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2020 af ringstedLC

Med én karamel i skålen aflæses vægten til v(1):

\begin{align*} v(1) &= 3\,\mathrm{g}\cdot 1+150\,\mathrm{g} \\ &= 153 \,\mathrm{g}\end{align*}

Forslag: Repeter lineære funktioner og se her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/funktioner/linear-funktion og her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/lineare-funktioner


Svar #2
30. august 2020 af Sofia0294

har ingen ide om hvordan man så skal løse b og c


Svar #3
30. august 2020 af Sofia0294

har lige løst a 


Svar #4
30. august 2020 af Sofia0294

Er der nogle der kan hjælpe mig med b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2020 af ringstedLC

b)

\begin{align*} v(k)=240 &= 3k+150 \\ k &=\;? \end{align*}

c) "Sammenhængen mellem den målte vægt i gram, ...". Derfor:

\begin{align*} v(k) &= 3\,k+150 \\ \mathrm{V\ae gten\,viser} &= \mathrm{V\ae gt}_{\mathrm{kar.}}\cdot \mathrm{Antal}_{\mathrm{kar.}} +\mathrm{V\ae gt}_{skl.}\end{align*}


Svar #6
30. august 2020 af Sofia0294

hvad kan forklaring være for opgave a?


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. august 2020 af ringstedLC

Se nu det hele igennem, - stille og roligt, en gang til. Og kom så selv med et bud.


Svar #8
01. september 2020 af Sofia0294

Opgave b kan en godt forklare mig hvordan man kan regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2020 af Anders521

#8                                                                                                                                                                            Bemærk hvad der skrives om delopgave b) i #5.


Svar #10
01. september 2020 af Sofia0294

Ja, men jeg forstår det ikke lige helt


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2020 af ringstedLC

#10:

\begin{align*} v(k)=240 &= 3\cdot k+150 \\240{\color{Red} \,-\,150} &= 3\cdot k+150{\color{Red} \,-\,150}\\ \frac{240-150}{3} &= k \\ k &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Ligning og værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.