Matematik

Vis at punktet p (5,5) ligger i i cirklen og bestem en tangent til cirklen i P HJÆLP

30. august 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med nedstående opgave - har brug for en detaljeret forklaring ty!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2020 af ringstedLC

Når P ligger på cirklen, opfyldes dens ligning af P 's koordinater.

- Indsæt, reducer og vis.

Tangenten i P står vinkelret på radien i P.

- Bestem centrum i cirklen.

- Bestem vektor CP.

- Vektor CP er normalvektor og P et punkt i tangentens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{Kvadratkomplettering:}\\& \begin{array}{llll} x^2-4x+y^2-2y=20\\\\ (x-2)^2-4+(y-1)^2-1=20\\\\ (x-2)^2+(y-1)^2=5^2 \end{array}\\\\ \textup{Tangentligning i }(x_o,y_o)\textup{:}\\& \begin{array}{llll} (x_o-2)(x-2)+(y_o-1)(y-1)=5^2 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vis at punktet p (5,5) ligger i i cirklen og bestem en tangent til cirklen i P HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.