Matematik

Omsætning af malervarer hos forhandlerkæden Flügger

01. september 2020 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg sidder lige og laver min matematik aflevering, da jeg stødte på en opgave, som jeg har lidt svært ved at løse. 

Opgaven lyder således: 

Omsætning af malervarer hos forhandlerkæden Flügger kan i perioden 2009-2013 med tilnærmelse beskrives ved modellen

       f(x) = 125,7x + 1447,

hvor f (x) er omsætningen i mio. euro, og x er antal år efter 2009.

a) Hvad fortæller tallet 1447 om omsætningen?

b) Hvor meget steg omsætningen hvert år ifølge modellen?

c) Hvilket år kom omsætningen over 2500 mio. euro, hvis udviklingen var fortsat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2020 af AMelev

Vigtige oplysninger i opgaven:
x = Antal år efter 2009
f(x) = omsætning (mio. Euro)
Model: f(x) = 125.7 x + 1447

Prøv at se, om din formelsamling side 10 (42) inkl. figur ikke kan hjælpe dig.
Had er a? og b? og hvilken betydning har de?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2020 af janhaa

a) x=0, dvs 2009/2010

b) 125,7

c) f(x) = 2500


Svar #3
01. september 2020 af Alex619

#2

a) x=0, dvs 2009/2010

b) 125,7

c) f(x) = 2500

Hvordan kom du frem til de svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2020 af AMelev

#3 Det er ikke som sådan svarene - du skal jo give tekstsvar på de stillede spørgsmål - #2 er mere k“stikord”
Prøv lige at følge anvisningerne i #1 og kom selv med et bud.

Skriv et svar til: Omsætning af malervarer hos forhandlerkæden Flügger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.