Matematik

En maskindel har form som en kugleskive. På figuren ses et tværsnit af kugleskiven. Snitfladens diameter D = 145 mm, højden h = 30 mm. I midten af maskindelen er boret et hul med diameteren d = 20 mm.

02. september 2020 af fojumdk - Niveau: A-niveau

En maskindel har form som en kugleskive. På figuren ses et tværsnit af kugleskiven. Snitfladens diameter D = 145 mm, højden h = 30 mm. I midten af maskindelen er boret et hul med diameteren d = 20 mm.

Beregn radius r i kugleskiven.

Hvordan beregner jeg radius?

Billede af figuren er vedhæftet

Vedhæftet fil: szaa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af Soeffi

#0.


Svar #2
02. september 2020 af fojumdk

Svar a er løst

Hvordan løser man 

b

Maskindelen er fremstillet ved fræsning af en kugle med radius r.

Beregn, hvor meget materiale der er fræset bort ved fremstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2020 af Soeffi

#2.

b) Resten af kuglen består af

     1) hullet som er en cylinder med højden h og radius r = 0,5·d (V = π·h·r2) samt

     2) to kuglekalotter med radius R = 0,5·D og højde H = r − 0,5·h. V = (1/3)·π·H2·(3·R − H).


Skriv et svar til: En maskindel har form som en kugleskive. På figuren ses et tværsnit af kugleskiven. Snitfladens diameter D = 145 mm, højden h = 30 mm. I midten af maskindelen er boret et hul med diameteren d = 20 mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.