Matematik

Skæringspunkt

02. september 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej, har siddet med opgaven i lang tid, er der nogle der kan hjælpe mig? forstår den nemlig ikke selv.

To funktioner f og g er givet ved

f(x)= 2x+7 og g(x)=-3x-8

Nedenfor er koordinatsættet til skæringspunktet mellem funktionernes grafer bestemt.

a) Skriv en forklaring til hver linje 1) til 4):

1) 2x+7=-3x-8

2) 5x=-15

3) x=-3

4) y=1 

Jeg sidder fast i denne opgave, er der nogle der kan hjælpe mig? tak på forhånd :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af Anders521

# 0 Du har søgt hjælp til denne opgave i et andet indlæg. Jeg skriver en forklaring til trin 1) og 2). Prøv selv med trin 3) og 4);

Trin 1) Ligningen f(x) = g(x) opstilles;                                                                                                                  Trin 2) Der er lagt 3x og -7 til, på begge sider af lighedstegnet;


Svar #2
02. september 2020 af Sofia0294

Jeg kommer med et bud, fordi har ingen andelse:

1) 2x+7=-3x-8

9x=-11

-11/9 

x giver så -11/9 

så for at finde y værdi:

f(-11/9)=2* -11/9 + 7 = -22/9 +7 = 41/9 

Så y er 41/9 

men det giver ingen mening. Nogle der kan forklare


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2020 af Anders521

#2 Du har stadig ikke forstået opgaven. Der står, at du skal skrive en forklaring til hvert trin 1) til 4). Du skal altså skrive en tekst til hvert trin. Du skal bruge ORD, ikke lave beregninger. I #1 får du foræret en forklaring til de to første.  Jeg gentager "Prøv selv med trin 3) og 4)"


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.