Kemi

Afstemning

02. september 2020 af yoshi123123 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan afstemmer man disse to reaktionsskemaer? vh

Vedhæftet fil: Kemi afstemning udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2020 af mathon

Den øverste afstemmes som en simpel reaktion (selv om det er en redoxreaktion)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2020 af janhaa

Fe+2H^+ => Fe^{2+}+H_2


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2020 af janhaa

8H^++5Fe^{2+}+MnO_4^- => 5Fe^{3+}+Mn^{2+}+4H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Fe&1&&5\\ Mn&&5&1 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

         \small \begin{array}{lllll}5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

         \small \begin{array}{lllll}5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

         \small \begin{array}{lllll}5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Svar #6
02. september 2020 af yoshi123123

Tak begge to


Skriv et svar til: Afstemning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.