Matematik

Vis at f(x) er en løsning til f'

02. september 2020 af matHTX2021 - Niveau: A-niveau

Help! Gerne med forklaring og løsning. Skal lære mig selv, så alt modtages med kyshånd. Så kan jeg prøve at løse flere af samme type. 

Har svært ved alle 4. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2020 af Mathias7878

Du skal egentlig blot vise, at de to sider er ens. Jeg kunne f.eks. lave den første for dig.

f(x) = y = 2 \cdot e^{x^2-3x}

hvormed du får ved brug af kædereglen, at 

f'(x) = y' = 2 \cdot e^{x^2-3x} \cdot (2x-3)

dvs

f'(x) = y' = 2 \cdot e^{x^2-3x} \cdot (2x-3) = y \dot (2x-3)

som ønsket hvormed f(x) er en løsning til differentialligningen. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2020 af ringstedLC

Sæt y = f(x) og indsæt i diff.-ligningen og se at ligningen er opfyldt.


Svar #3
03. september 2020 af matHTX2021

Kan du ikke komme med mellemregningerne også? Har svært ved at se hvordan kædereglen gir netop det?

Ydermere, hvilke “regneregler / differentieringsregler“ skal jeg bruge på de andre?:

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 20 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vis at f(x) er en løsning til f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.