Matematik

Funktioner

02. september 2020 af Antoncolding - Niveau: C-niveau

Hvad er dette:

f og g er lineære funktioner.

Bestem regneforskriften for f, når f(1) = 7 og f(6) = 27.
Bestem regneforskriften for g, når g(−5) = 12 og g(9) = 5.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2020 af Mathias7878

Anvend formlerne

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og

b = y-ax_1

til at bestemme lineære forskrifter på formen

y = ax+b

igennem punkterne

f(1) = 7 \Rightarrow (x_1,y_1) = (1,7)

f(6) = 27 \Rightarrow (x_2,y_2) = (6,27)

og tilsvarende for g. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2020 af ringstedLC

ad #1: og

\begin{align*} b &= y_1-ax_1 \end{align*}

 NB. Opdater din profil!


Svar #3
02. september 2020 af Antoncolding

hvorfor det??


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2020 af PeterValberg

#3 Vi (lektiehjælpere) kan godt lide, når tingene passer sammen ;-)

Din profil "siger", at du går i folkeskolen
og du i dit indlæg har angivet niveauet til C...
de to ting er ikke kompatible, de passer ikke sammen.....

så enten skal din profil opdateres eller niveauet for dit indlæg ændres...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2020 af PeterValberg

Med hensyn til dit spørgsmål:

f og g er lineære funktioner.

Bestem regneforskriften for f, når f(1) = 7 og f(6) = 27.
Bestem regneforskriften for g, når g(−5) = 12 og g(9) = 5.

 Når du spørger på dén måde, så tænker jeg, at du er totalt blank på lineære funktioner,
derfor vil jeg anbefale, at du ser denne videoliste igennem < LINK > så får du lidt styr
på de lineære funktioner, håber jeg.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.