Matematik

Jeg er håbløs til denne opgave

03. september 2020 af dglgodSNOWYY (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er håbløs til matematik og denne opgave :D Er der nogen som kan hjælpe med at løse den. Forstår den generelt bare ikke og kan ikke helt forstå så meget på internettet.

Opgaven er nede i kommentarfeltet.


Svar #1
03. september 2020 af dglgodSNOWYY (Slettet)

Her er opgaven

Vedhæftet fil:opgaveN.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2020 af Euroman28

Hvornår er der vandret tangent? Det er da når f'(x) = 0, dvs. du skal løse denne ligning. 

Prøv det ;)

P.s. kan afsløre det bliver en 2.gradsligning :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
03. september 2020 af dglgodSNOWYY (Slettet)

#2

Hvornår er der vandret tangent? Det er da når f'(x) = 0, dvs. du skal løse denne ligning. 

Prøv det ;)

P.s. kan afsløre det bliver en 2.gradsligning :)

f(x)=1/3^3-4x+6

f(0)=1/3*0^3-4x0+6

f(0)=1/3*0-0+6

f(0)=0+6
f(0)=6?

Er det sådan eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2020 af Euroman28

Der står jo de værdier? Dvs. du skal finde flere end en?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2020 af ringstedLC

#3: Du er "helt væk". Tegn grafen for f(x) og l , så l kun skærer to steder og se at:

\begin{align*} b &= \left\{\begin{matrix} f_{lok.\,min.}(x) \\f_{lok.\,maks.}(x) \end{matrix}\right. \\ f_{lok.\,min./maks}(x) &\Rightarrow f'(x)=0 \\ x &=\left\{\begin{matrix}? \\? \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Jeg er håbløs til denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.