Matematik

(4x-7y)^2 er det rigtigt. Har brug nspire og den giver ikke mening

05. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: C-niveau

Jeg fik regnestykket til 16x^2+49y^2 

Eller er det således med kvadratroddet: 4x^2-7y^2-2*4x7y


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2020 af ringstedLC

#0: nSpire's mening kræver et billede.

\begin{align*} (a-b)^2 &= a^2+b^2-2ab \\ (4x-7y) ^2 &= (4x)^2+(-7y)^2-2\cdot (4x)(-7y) \end{align*}


Svar #2
05. september 2020 af Amalie1234324

Det skal jeg nok huske til næste gang. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2020 af Capion1

(4x - 7y)2 = (4x + (- 7y))2 = (4x)2 + (- 7y)2 + 2·(4x)·(- 7y)
Leddenes dobbelte produkt er negativt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2020 af ringstedLC

#1: En beklagelig "ups" som #3 heldigvis påpeger.


Svar #5
05. september 2020 af Amalie1234324

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: (4x-7y)^2 er det rigtigt. Har brug nspire og den giver ikke mening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.