Matematik

bestem værdimængden

06. september 2020 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

opgaven er vedhæftet som billede nedenunder!

mit spørgsmål er: hvordan bestemmer man egentlig værdimængden? har lidt svært ved denne opgave da facit siger at VM for 1 (-12 ; 28) og VM for 2 giver (-70 ;-1) Kan nogen fortælle mig hvordan man regner frem til det? og BTW men forstår virkelig ikke hvad der menes med - 4 < x < 4 og 2 < x < 5. Halp me plz:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af AMelev

Hvilken opgave? Læg et billede af opgaven op.


Svar #2
06. september 2020 af nutellaelsker

sorry troede billedet blev uploadet. her er den igen 

Vedhæftet fil:Skærmbillede (105).png

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} 1.\\& \begin{array}{llllll} \textup{er en voksende funktion:}&\textup{Vm}(f)=5\cdot \left \{ -4,4 \right \}+8=\left \{ -12,28 \right \} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2020 af AMelev

Tegn grafen i det angivne område og aflæs y-værdierne (værdimængden).

1. Vm(f) = [f(-4),f(4)]
2. Vm(g) = [g(5),g(2)]


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} 2.\\& \begin{array}{llllll} \textup{er en aftagende funktion:}&\textup{Vm}(g)=-23\cdot \left \{ 5,2 \right \}+45=\left \{ -70,-1 \right \} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{hvorfor v\ae rdim\ae ngden i } \\&1. \text{ er }\textup{Vm}(f)=\left [ -12;28 \right ]\\\\& 2. \text{ er }\textup{Vm}(g)=\left [ -70;-1 \right ] \end{array}


Svar #8
06. september 2020 af nutellaelsker

1. sorry men hvordan får i Vm til (-12,28) og (-70,-1)? 

2. hvad betyder det når der står - 4 < x < 4 og 2 < x < 5?  er det fordi 4 er større end -4 og 5 større ende 2 eller hvordan? :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2020 af StoreNord

1)
1. Vm(f) = [f(-4),f(4)]=[5*(-4)+8, 5*(4)+8]=
2. Vm(g) = [g(5),g(2)]

2)    - 4 < x < 4     betyder: x i intervallet [-4,4]


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2020 af ringstedLC

#0

men forstår virkelig ikke hvad der menes med - 4 < x < 4 og 2 < x < 5. 

Forestil dig, at du står i "-4" og ser mod x. Så viser benene i <, at du er i noget, der er mindre end det som du ser på.

Nu står der faktisk:

\begin{align*} -4\leq x\leq 4 \end{align*}

Det er en kombination af < og =. -4 er så mindre end eller lig med x.


Svar #11
07. september 2020 af nutellaelsker

Vil det så sige at Dm mindste er 2 og den højeste 3. Så basically det man skal er at finde ud af værdimængden ved at finde Dm indenfor det interval (fra 2 til 5). Så lad os sige at jeg finder ud af værdimængden ved at sætte 3 i x plads (fordi den ligger mellem 2 og 5 intervallet) er det korrekt forstået?  [??]


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2020 af AMelev

#0 Jeg forstår til gengæld ikke, hvordan du får dine angivelser om HTX 3.år og C-niveau til at spille sammen, da matematik C iflg. UVM.dk ikke findes på HTX.

#11 Hvis du mener det, du skriver, er det ikke korrekt forstået

#8 -4 ≤ x ≤ 4 angiver definitionsmængden for f, som altså består af alle tal, der ligger mellem -4 og 4 (begge inkl.). Dm(f) = [-4,4].

Værdimængden Vm(f) består af alle f(x)'erne. Dvs. at Vm(f) er alle de 2.koordinater (y-værdier), der hører til grafpunkterne, hvor x'erne ligger i definitionsmængden.
Du kan forestille dig, at du projicerer grafen ind på 2. aksen,  så har du værdimængden.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: bestem værdimængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.