Matematik

differantialregning, bestem en ligning for tangenten i punktet

07. september 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har denne opgave, men jeg er helt lost, og kan ikke finde ud af det, kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2020 af mathon

Tangenten er en ret linje.

Hvordan finder du ligningen for en ret linje gennem et fast punkt og med kendt hældning? 

(punkt-hældningsformlen)

                                             \small \begin{array}{lllll} y-y_o=f{\,}'(x_o)\cdot (x-x_o) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2020 af mathon

                             \small \small \begin{array}{lllll}\textup{aktuelt} \\&y-f(2)=f{\,}'(2)\cdot (x-2) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2020 af mathon

korresponderende
                                 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973308


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2020 af mathon

                             \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{aktuelt} \\&y-f(2)=f{\,}'(2)\cdot (x-2) \\\\& y-5=-4\cdot (x-2)\\\\&y-5=-4x+8\\\\& y=-4x+8+5\\\\\\\textup{tangent i }(2,f(2))\textup{:}& y=-4x+13 \end{array}


Skriv et svar til: differantialregning, bestem en ligning for tangenten i punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.