Fysik

Omregne enheder fra feks kg/m^3 til lbm/ft^3

08. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med at omregne enhederne. Har forsøgt men ender helt galt

Vedhæftet fil: omregn enheder.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af mathon


Svar #2
08. september 2020 af Amalie1234324

Jeg forsøgte i a) først at omregne 760 mile/h til kg/h og herefter til m/h, og så til sidst omregne til sekunder, men det gik ikke. Fik 0,471 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{llll} 760\;\frac{\;miles}{h}=760\cdot \frac{1609.4\;m}{3600\;s}=339.762\;\frac{m}{s} \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} 921\;\frac{kg}{m^3}=921\cdot \frac{2.20462\;lb}{35.3147\;ft^3}=57.496\;\frac{lb}{ft^3} \end{array}\\\\ c)\\& \begin{array}{llll} 5.37\;\frac{kJ}{min}=\frac{5.37}{60}\;\frac{kJ}{s}=\frac{5.37}{60}\;kW=\frac{5.37}{60}\;\cdot 1.34102\;hp=0.120021\;hp \end{array} \end{array}


Svar #4
08. september 2020 af Amalie1234324

Har lavet d). Den ser forkert ud. Hvad har jeg gjort forkert?

Vedhæftet fil:enhedomregning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} d)\\& \begin{array}{llll} 7\;\frac{g}{s}=7\cdot \frac{10^{-3}\; kg}{\frac{1}{86\,400}\;d\o gn}=604.8\;\frac{kg}{d\o gn} \end{array} \end{array}


Svar #6
08. september 2020 af Amalie1234324

Hvorfor er det 1/86.... og ikke bare 86400?


Svar #7
08. september 2020 af Amalie1234324

e) får jeg bare til 0,85. (0,001kg/0,001 L)*0,85=0,85

Er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} e)\\& \begin{array}{llll} 0.85\;\frac{g}{cm^3}=0.85\; \frac{kg}{dm^3}=0.85\;\frac{kg}{L} \end{array} \end{array}


Svar #9
08. september 2020 af Amalie1234324

Så det er rigtigt ikke ? Bare for at være sikker :)

#8

            \small \small \begin{array}{lllll} e)\\& \begin{array}{llll} 0.85\;\frac{g}{cm^3}=0.85\; \frac{kg}{dm^3}=0.85\;\frac{kg}{L} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. september 2020 af mathon

#7
          giver ikke mening uden enheder.


Skriv et svar til: Omregne enheder fra feks kg/m^3 til lbm/ft^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.