Matematik

Følger og grænseværdi

11. september 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Følgen er x_n+1 = my * x_0 * (1 - x_0), hvor my = 2,5.

I b) fik jeg grænseværdien til 0,6 eller 0 ved at løse en andengradsligning. Jeg kom frem til, at grænseværdien er 0,6. Jeg har argumenteret for, at grænseværdien er 0,6 på denne måde:

Hvis vi antager, at følgen konvergerer, så er grænseværdien 0 eller 0,6. Derudover kan vi ud fra grafen se, at punkterne nærmer sig 0,6, hvilket passer med det, som vi observerede i a). Grænseværdien må altså være 0,6. 

Kan man argumenterer for det på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2020 af peter lind

Din følge gan ikke være rigtig. Den er nemlig konstant


Svar #3
11. september 2020 af K22

Kan du uddybe dit svar?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2020 af peter lind

x_n+1 = my * x_0 * (1 - x_0) er en konstant Den er overhovedt ikke afhængig af xn


Svar #5
11. september 2020 af K22

I bogen stod der, at jeg skulle sætte my til at være lig 2,5

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2020 af peter lind

og det har du også skrevet i #0 og hvad så? an+1 er stadig  ikke afhængig af xn

Læg definitionen  ind som billede


Svar #7
11. september 2020 af K22

Følgen hedder x_n+1 = my * x_n * (1 - x_n)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2020 af peter lind

for x0 = 0 er følgen en konstant 0, så den er også rigtig ellers er det godt nok


Svar #9
11. september 2020 af K22

Hvad? Kan du omformulere det, du skrev?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2020 af peter lind

hvorfor skulle  jeg dog det


Svar #11
11. september 2020 af K22

Er mit svar forkert? Er det det du mente?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2020 af peter lind

nej


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2020 af Anders521

#11 Er der tale om xn+1 = μ·xn ·(1-xn)?


Svar #14
12. september 2020 af K22

Ja

Skriv et svar til: Følger og grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.